onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Gerookte haring – aardappelen met olie Bistronomie uit Paris

Een verrukkelijke maaltijd

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 30 min.
  • Bereidingstijd : 20 min.
  • Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
  • Aantal personen : 4
  • Download recept

Ingrediënten

  • 8 gerookte haringfilets ‘KIPPERS

  • 1 wortel

  • 4 sjalotten
  • 2 uien

  • 1 boeket tijm

  • 2 laurierblaadjes

  • 20 zwarte-peperkorrels

  • 10 korianderzaden

  • 2 kruidnagels

  • 1/2 l arachideolie

 POUR ACCOMPAGNER: 

  • 1 kg vastkokende aardappelen (Amandine of ratte)
  • 3 soeplepels droge witte wijn
  • 10 cl olie
  • 10 takjes bieslook
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Hak de ui, wortel en sjalotten in fijne stukjes. Plet de peper en de koriander.

  2. Schik de haringfilets samen met de aromaten in een bokaal of terrine. Overgiet met olie. Sluit de bokaal en laat onderaan in de koelkast 24 uur marineren.

  3. Spoel de aardappelen 30 min voor het opdienen grondig en kook ze in gezouten water in 15 à 20 min (naargelang de dikte) gaar.

  4. Laat de aardappelen uitlekken, verwijder de nog warme schillen en snijd ze in rondjes. Overgiet met de witte wijn.

  5. Voeg olie, zout, peper en bieslook toe en serveer met de haring.

     

Haring

  • Kippers

    Kippers

    Op hout gerookte haringfilets staan gekend voor hun authentieke en uitgesproken smaak. Een leuke kennismaking die je niet snel vergeet.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen