Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Bereidingstijd : 10 min.
- Type gerecht :
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 3 blikjes Imperial Krab Extra 170g
- 80 ml cognac
- 80 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ui
- 3 el boter
- 2 el bloem
- 200 ml groentebouillon
- 200 ml melk
- 2 takjes tijm
- 50 g culinaire room
- 2 el citroensap
- zout
- peper van de molen
Bereiding
- Pel de ui voor de saus en snijd in fijne blokjes.
- Laat glazig stoven in een kookpan met 2 el boter.
- Bestrooi met bloem en laat lichtjes bruin worden.
- Giet de bouillon en de melk erbij en laat enkele minuten smeuïg koken.
- Mix de saus fijn met de staafmixer.
- Leg een beetje tijm aan de kant voor de garnering en meng de overige blaadjes met de room doorheen de saus.
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Zet het krabvlees in een pan met 1 el hete boter en flambeer met de cognac.
- Schep de krab in 4 vuurvaste schaaltjes en giet de saus eroverheen.
- Bestrooi met de Parmezaanse kaas en laat 5-10 minuten gratineren in de oven.
“Garneer met de overige tijm en serveer.”