onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Mousse van bieten en gerookte haring

Een feestelijk aperitiefhapje

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 10 min.
  • Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
  • Aantal personen : 4
  • Download recept

Ingrediënten

  • 2 grote sneden grijs brood
  • 4 kippers van Imperial (gerookte haring)
  • 1 grote gekookte rode biet
  • 1 geitenkaas (#Chavroux)
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel dille
  • Zout, gemalen peper
  • Kleine driehoekjes van de citroen (om de vlam van een kaars te imiteren)

Bereiding

  1. Snijd de biet in grote stukken en breng ze samen met de kippers en de kaas in een blender.

  2. Mix enkele ogenblikken en voeg het citroensap, de komijn en de dille toe.

  3. Voeg zout en peper toe.

  4. Mix opnieuw tot een crèmige mousse ontstaat. Proef en breng naar wens op smaak.

     

  5. Steek met een uitsteekring of een ronde bokaal 4 rondjes uit het brood en beleg ze royaal met de bietenmousse.

  6. Versier met een citroendriehoekje.

     

Haring

  • Kippers

    Kippers

    Op hout gerookte haringfilets staan gekend voor hun authentieke en uitgesproken smaak. Een leuke kennismaking die je niet snel vergeet.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen