onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Vegetarische salade met jonge spinazie en ansjovisvinaigrette

Een heerlijk voorgerecht

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 20 min.
  • Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
  • Aantal personen : 4
  • Download recept

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 grote stronk witloof
  • 500 g blaadjes jonge spinazie
  • Enkele blaadjes raketsla
  • 6 zwarte olijven
  • 12 kerstomaten
  • 1 blik artisjokharten (4 à 6 stuks) of in olie gemarineerde artisjokken

VOOR DE VINAIGRETTE:

  • Olijfolie
  • Ciderazijn (of wijnazijn)
  • 1 koffielepel ansjovispasta

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in reepjes.
  2. Snijd de voet uit het witloof en verwijder de blaadjes een voor een.
  3. Snijd de artisjokharten in twee en de olijven in rondjes.
  4. Was de jonge spinazie en de raketsla.
  5. Snijd de kerstomaten in twee.
  6. Schik alles in een saladekom.
  7. Kruid met peper maar geen zout want de ansjovispasta in de vinaigrette is al zout.

VOOR DE VINAIGRETTE:

  1. 6 soeplepels olijfolie
  2. 2 soeplepels ciderazijn en 1 koffielepel ansjovispasta.
  3. Voeg de vinaigrette aan de salade toe en meng voorzichtig.

“Strooi na het mengen wat gegrilde ”

Ontdek de ansjovis van IMPERIAL

De kleine smaakmaker die het verschil maakt

  • Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Je zou gek zijn om deze zorgvuldig uitgekozen reepjes enkel als decoratie te gebruiken. Lekker en overheerlijk. Ook om zo op te eten.

    Meer over dit product
  • Ansjovis Reepjes in olijfolie

    Ansjovis Reepjes in olijfolie

    De enige echte engraulis encrasicolus (dat is zijn volledige naam, die hoef je niet te onthouden, tenzij je houdt van wist-je-datjes/tenzij je een fervent quizzer bent!), olijfolie en niet meer dan dat!

    Meer over dit product
  • Ansjovispasta

    Ansjovispasta

    Superhandig om al je bereidingen mooi af te werken met deze verslavende, gezouten smaak in tubevorm.

    Meer over dit product
  • Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Deze ansjovis heeft helemaal niets meer te maken met de gezouten ansjovis. Ze is vers, op z’n geheel klaargemaakt zoals sardines, zacht en zonder schubben, gebakken in de oven en daarna verpakt in een mooi doosje waar een pikante olijfolie op hem wacht

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen