Extra info over het recept
- Bereiding : 30 min.
- Bereidingstijd : 50 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 8 middelgrote aardappelen
- olijfolie
- zeezout
- peper van de molen
- 1 groene paprika
- 1 sjalot
- 120 g natuuryoghurt
- 250 g tonijn in eigen nat blik
- 1 scheutje citroensap
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C boven-en onderwarmte.
-
Was de aardappelen grondig, dep ze droog, leg ze op een bakplaat met bakpapier, druppel er wat olijfolie overheen, kruid ze met zout en peper en bak ze ca.
-
50 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Was ondertussen de paprika, halveer, verwijder de pitten en de witte tussenschotten en snijd in kleine blokjes.
-
Pel de sjalot, hak fijn en vermeng met de paprika en de yoghurt.
-
Laat de tonijn goed uitlekken, trek hem uit elkaar met een vork en roer de tonijn doorheen het yoghurtmengsel.
-
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
-
Haal de aardappelen uit de oven, maak een insnijding in de lengte en trek deze een beetje open.
-
Vul de opening op met het tonijnmengsel, schik de aardappelen op borden, maal er wat peper overheen en serveer.