Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 20 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 150 g kerstomaten, geel en rood
- 1/2 chilipeper
- ca. 150 g bladerdeeg, (koeltoog)
- 1 eierdooier
- 8 sardines in eigen nat
- zout
- piment d'Espelette
- 1 el tijm
- olijfolie, om overheen te druppelen
- 3 el gemengde kruiden, salieblaadjes, rozemarijnnaalden, basilicum
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.
- Leg bakpapier op een bakplaat.
- Was de kerstomaten, dep ze droog en halveer ze.
- Was en reinig de chilipeper en snijd in kleine blokjes. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8-12 rechthoeken.
- Kluts de eierdooier met 1 el water en smeer het op de stukken bladerdeeg. Leg er telkens 1 sardine op, kruid met zout en piment d'Espelette, strooi er tijm overheen en leg ze op de bakplaat.
- Kruid de tomaten met zout en peper en leg ze ertussen.
- Bestrooi alles met chili en de helft van de kruiden.
- Druppel de olijfolie eroverheen en laat de bladerdeeghapjes ca. 20 minuten goudbruin bakken in de oven.
“Neem ze er dan uit, bestrooi ze met verse kruiden en serveer.”