Extra info over het recept
- Bereiding : 10 min.
- Bereidingstijd : 10 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Aantal personen : 8
- Download recept
Ingrediënten
- 2 blikken IMPERIAL gegrilde sardientjes met bio olijfolie
- 16 sneden stokbrood
- 2-3 e.l. Griekse yoghurt
- 4 tomaten
- ½ rode ui
- 1e.l. tomatenpuree
- 2e.l. fijngehakte peterselie
- ¼ handvol basilicumblaadjes
- 1-2 t.l. chilisaus
- 1 t.l. citroensap
- peper van de molen, zout.
Bereiding
- Plet in een kom de gegrilde sardientjes fijn met een vork en hou de olie van de blikken apart Meng er 2 e.l. yoghurt, de tomatenpuree en 1 t.l. chilisaus doorheen.
- Roer alles goed door elkaar of mix het tot er een fijne smeerbare pasta ontstaat.
- Breng op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap.
- Verhit een grillpan. Meng de olie met de gehakte peterselie, smeer op de sneden stokbrood en grill in een hete grillpan. Was de tomaten en snij in kleine blokjes. Pel de ui en snij in fijne reepjes.
- Hak de helft van de basilicum fijn. Meng de tomaten en de ui in een kleine kom met het resterende citroensap, gehakte basilicum, peper en zout. Smeer een laagje sardinepasta op de stukjes gegrild brood en leg het tomatenmengsel erop.
“Garneer met enkele blaadjes basilicum en serveer.”