Extra info over het recept
- Bereiding : 30 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
-
400 g cannelloni om te vullen
- 300 g wilde tonijn in eigen nat IMPERIAL
- 2 blikken tomatenblokjes (2 x 400 g)
- 2 soeplepels tomatenconcentraat
- 2 medium uien
- 100 g geraspte parmezaan
- 100 g geraspte emmental
- 150 ml droge witte wijn
- 300 ml groentebouillon
- Olijfolie
- 6 ontpitte en in rondjes gesneden zwarte olijven
- Tijm-laurier-zout-gemalen peper
Bereiding
-
Pel en hak de ui. Laat de tonijn uitlekken en ga er even met de vork door.
-
Verwarm de olie in een kookpot. Laat de ui 4 à 5 min stoven. Voeg de tonijn toe en laat nogmaals 5 min stoven. Overgiet met de witte wijn. Laat de wijn verdampen en voeg de tomatenblokjes en het tomatenconcentraat toe. Roer alles goed door. Voeg zout, peper, tijm en laurier toe. Overgiet met de bouillon. Laat 1 uur met deksel stoven op een zacht vuur zodat de smaken zich kunnen mengen.
-
Kook de cannelloni al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Laat schrikken en uitlekken op een theedoek.
-
Verwarm de oven voor op 210°C.
-
Vul de cannelloni met de vulling. Schik ze in een geboterde ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte emmental en parmezaan. Versier met de rondjes zwarte olijven.
-
Gratineer in de oven gedurende 15 min en dien op. Smakelijk.