Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Bereidingstijd : 10 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Download recept
Ingrediënten
-
3 rollen rond bladerdeeg
- 1 blik gerookte tonijn op olijfolie IMPERIAL
- 200 g ricotta
- Zout – peper
- De olijfolie van het blik gerookte tonijn
- 1 eigeel
Bereiding
- Meng de gerookte tonijn, de ricotta, de olijfolie uit het blik die boordevol smaak zit, het zout en de peper tot een gladde massa.
- Rol de 3 vellen bladerdeeg open en snijd een ervan in twee.
- Leg een eerste rond vel bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat en strijk er 2/3 van het mengsel op uit. Dek goed af met een tweede rond vel bladerdeeg.
- Strijk het resterende derde van het mengsel op een van de helften van het bladerdeeg en bedek het met de andere helft.
- Plaats vervolgens het ronde ‘lichaam’ en de halve cirkel naast elkaar op de bakplaat. Om de staart te maken snijdt u uit de halve cirkel ‘PACMAN-gewijs’ een driehoek uit die gaat van de ene punt naar de andere punt via het midden van de halve cirkel.
- Vorm de kop van de vis door een inkeping te maken in het deeg en teken met de punt van een mes een oog of een ander detail.
- Maak vervolgens inkepingen van ongeveer 1,5 cm breed boven en onder aan de cirkel van
- het lichaam waarbij u een centrale ‘graat’ in het midden laat. Draai de zo verkregen deegstrookjes 2 of 3 keer rond hun as om kleine ‘kabelmotieven’ te krijgen.
- Bestrijk het geheel met het eigeel en bak de fantasie een twaalftal minuten in een op 200°C voorverwarmde oven waarbij u het bakproces nauwlettend opvolgt.