Extra info over het recept
- Bereiding : 50 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 6
- Download recept
Ingrediënten
- 600 g festonati
- 200 g sardines op olijfolie IMPERIAL zonder vel en graat
- 1 volledige bol knoflook
- 1 bosje basilicum
- 50 g pijnboompitten
- 10 cl olijfolie
- Zout, peper van de molen
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
-
Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en laat hem 35 à 40 minuten garen in de oven.
-
Haal de look uit de oven en laat afkoelen.
-
Druk de teentjes uit in een mengkom of blender samen met de basilicumblaadjes, pijnboompitten, olijfolie en uitgelekte sardines. Mix tot een homogene sardinepesto.
-
Laat de festonati koken in een ruime hoeveelheid gezouten water. Respecteer de kooktijd op de verpakking.
-
Laat de pasta uitlekken en meng hem in een kom samen met de pesto en wat peper.
“Leg nog enkele blaadjes basilicum als decoratie.”