onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Filodeeg-bonbons gevuld met spek & foie gras

Een feestelijk aperitiefhapje

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 15 min.
  • Bereidingstijd : 5 min.
  • Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
  • Aantal personen : 4
  • Download recept

Ingrediënten

  • 3 vellen filodeeg, of vellen brickdeeg, rond (ca. 27 cm Ø)
  • 6 gedroogde zachte pruimen zonder pit,
  • 6 sneden bacon
  • 125 g kabeljauwlever IMPERIAL,
  • zout,
  • peper, van de molen
  • 30 g vloeibare boter

Bereiding

  1. Verdeel de vellen deeg in vier. Halveer de pruimen en de sneden bacon.
  2. Snijd de kabeljauwlever in  blokjes, kruid ze lichtjes met zout en peper en wikkel elke blokje in 1/2 sneetje bacon.
  3. Leg telkens 1/2 pruim en een stuk kabeljauwlever aan het puntje van een driehoekje deeg en wikkel het deeg als een bonbon op in de richting van de brede kant.
  4. Bind de uiteinden losjes samen met keukentouw en zet de bonbons ca. 15 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Leg bakpapier op een bakplaat.
  6. Smeer de bonbons in met vloeibare boter en laat ze ca.
  7. 5 minuten bakken in de oven.
  8. Verwijder het keukentouw, maal er een beetje peper overheen en serveer de deegbonbons lauw.

Kabeljauwlever

Ongekende kwaliteit

  • Kabeljauwlever

    Kabeljauwlever

    Het is echt lekker … Nee, meer dan dat, het is overheerlijk! Dat beloven we je. Verfijnd, vers, zacht, verrassend, smakelijk, … Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Probeer het zelf maar eens! Je zult versteld staan.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen