Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Bereidingstijd : 5 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 3 vellen filodeeg, of vellen brickdeeg, rond (ca. 27 cm Ø)
- 6 gedroogde zachte pruimen zonder pit,
- 6 sneden bacon
- 125 g kabeljauwlever IMPERIAL,
- zout,
- peper, van de molen
- 30 g vloeibare boter
Bereiding
- Verdeel de vellen deeg in vier. Halveer de pruimen en de sneden bacon.
- Snijd de kabeljauwlever in blokjes, kruid ze lichtjes met zout en peper en wikkel elke blokje in 1/2 sneetje bacon.
- Leg telkens 1/2 pruim en een stuk kabeljauwlever aan het puntje van een driehoekje deeg en wikkel het deeg als een bonbon op in de richting van de brede kant.
- Bind de uiteinden losjes samen met keukentouw en zet de bonbons ca. 15 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Leg bakpapier op een bakplaat.
- Smeer de bonbons in met vloeibare boter en laat ze ca.
- 5 minuten bakken in de oven.
- Verwijder het keukentouw, maal er een beetje peper overheen en serveer de deegbonbons lauw.