Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 20 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 250 g gemengde sla, bv. rucola, eikenblad, lollo rosso en bionda
- 1 avocado
- 2 rode paprika's
- 1 rode ui
- 200 g tonijn, blik of glas
- 2 el appelazijn
- 2 el citroensap
- 3 el olijfolie
- zout
- peper, van de molen
- 40 g amandelstiften
Bereiding
- Spoel en reinig de sla, zwier hem droog en trek hem in kleinere stukken.
- Halveer de avocado en verwijder de pit.
- Haal het vruchtvlees uit de schil en snijd het in smalle partjes.
- Was en reinig de paprika's en snijd ze in fijne repen.
- Pel en halveer de ui en snijd hem ook in fijne repen. Laat de tonijn goed uitlekken en trek hem in grote stukken.
- Doe alle voorbereide ingrediënten in een kom.
- Druppel er de azijn, citroensap en olie overheen, kruid met zout en peper en vermeng alles voorzichtig
“Breng de salade op smaak, strooi de amandelen eroverheen en serveer”