Extra info over het recept
- Bereiding : 10 min.
- Bereidingstijd : 10 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 300 g Roze-garnalen van het merk IMPERIAL
- 4 soeplepels sojasaus
- 2 soeplepel nuoc mam-saus
- 2 soeplepel zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 klein pepertje
- 25 g pindanoten
- 2 wortelen
- 100 g sojascheuten
- 200 g Chinese tarwenoedels
Bereiding
-
Laat 2 liter water koken en voeg er de noedels aan toe. Haal van het vuur en laat 4 minuten rusten met deksel.
-
Maak de noedels los met een vork en laat ze uitlekken.
-
Laat de Roze-garnalen uitlekken en droog ze. Snijd de ui in snippers en de wortelen in julienne (fijne staafjes).
-
Verwarm de olie in de wok of een sauteerpan en stoof de wortelen, de ui en de sojascheuten gedurende 5 minuten onder voortdurend roeren.
-
Voeg de noedels en de gepelde garnalen toe. Laat 5 min bakken op hoog vuur onder voortdurend roeren.
-
Voeg op het einde van de baktijd de nuoc mam- en de sojasaus en het fijn gesnipperde pepertje toe en strooi er de gehakte pindanoten over.
“Indien u van verse koriander houdt, kunt u die vlak voor het opdienen toevoegen.”