Extra info over het recept
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 1
- Download recept
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 1 volledig opgeklopt ei
- preischeuten of iets anders
- 1 hamburger broodje
- peper en zout
- 100g IMPERIAL wilde tonijn in eigen nat
- paneermeel
- 1 krop sla
- Voor de tartaarsaus:
- mayonaise
- citroensap
- Zout en peper
- 1/2 sjalot, fijngesneden
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngesneden augurk
- 1 el kappertjes
Bereiding
- Tartaarsaus: doe in een kom de mayonaise, ajuin, peterselie, augurken en de kappertjes bij elkaar.
- Meng alles en breng op smaak met citroen peper en zout.
- Koel bewaren.
- Paneer de tonijnmoot: klop de eieren los met een beetje water.
- Leg de tonijnburger in het ei massa en leg het dan in de paneermeel. Leg het 20 min. in de koelkast.
- Bak de vishamburger in een beetje olijfolie (2,5 min. aan beide kanten). Leg het in het hamburgerbroodje en serveer met wat sla, sneden tomaat en een paar ajuinringen.
- Leg er wat tartaar op en wat preischeuten.
- Warm serveren.
“Voeg een plakje kaas. Grill de tonijn hamburger voor een "barbecue" effect.”