onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Honingbrood met kabeljauwlever en zure appel

Een feestelijk aperitiefhapje

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 20 min.
  • Bereidingstijd : 15 min.
  • Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
  • Aantal personen : 4
  • Download recept

Ingrediënten

  • ca. 300 g zure appels
  • 1 - 2 el citroensap
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml appelsap
  • poedersuiker, (naar eigen smaak)
  • 2 blikken kabeljauwlever IMPERIAL,
  • 4 sneden honingbrood, (kant-en-klaar)
  • 1/2 groene appel
  • ahornsiroop

Bereiding

  1. Schil de appels, deel ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.

  2. Breng ze met citroensap, witte wijn en appelsap langzaam en al roerend aan de kook in een kookpan en laat ze ca. 10 minuten sudderen op een laag vuur, roer hierbij af en toe.

  3. Plet de appels een beetje met een vork, voeg er naar eigen smaak poedersuiker bij en zet even aan de kant.

  4. Snijd de korstjes van het honingbrood en rooster het even in de broodrooster, snijd elk sneetje in 4 mooie vierkantjes en smeer er appelcompote op.

  5. Was de groene appel, deel in vieren en snijd in fijne reepjes.

“Snijd de levers in schijfjes, leg ze erop en garneer met twee reepjes groene appel. Schik de hapjes decoratief op borden en druppel er wat ahornsiroop tussen.

”

Kabeljauwlever

Ongekende kwaliteit

  • Kabeljauwlever

    Kabeljauwlever

    Het is echt lekker … Nee, meer dan dat, het is overheerlijk! Dat beloven we je. Verfijnd, vers, zacht, verrassend, smakelijk, … Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Probeer het zelf maar eens! Je zult versteld staan.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen