Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 15 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- ca. 300 g zure appels
- 1 - 2 el citroensap
- 50 ml witte wijn
- 50 ml appelsap
- poedersuiker, (naar eigen smaak)
- 2 blikken kabeljauwlever IMPERIAL,
- 4 sneden honingbrood, (kant-en-klaar)
- 1/2 groene appel
- ahornsiroop
Bereiding
-
Schil de appels, deel ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
-
Breng ze met citroensap, witte wijn en appelsap langzaam en al roerend aan de kook in een kookpan en laat ze ca. 10 minuten sudderen op een laag vuur, roer hierbij af en toe.
-
Plet de appels een beetje met een vork, voeg er naar eigen smaak poedersuiker bij en zet even aan de kant.
-
Snijd de korstjes van het honingbrood en rooster het even in de broodrooster, snijd elk sneetje in 4 mooie vierkantjes en smeer er appelcompote op.
-
Was de groene appel, deel in vieren en snijd in fijne reepjes.
“Snijd de levers in schijfjes, leg ze erop en garneer met twee reepjes groene appel. Schik de hapjes decoratief op borden en druppel er wat ahornsiroop tussen. ”