Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 20 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
VOOR DE PICKELS VAN ROSE KOOL:
- 300 g rode kool
- 20 cl rijstazijn
- 20 cl rode wijnazijn
- 2 à 3 jeneverbessen
- 1 laurierblad
- 20 g poedersuiker
VOOR DE KRABHAMBURGER:
- 2 doosjes van elk 170 g Extra of Pacific krab IMPERIAL
- 1 ei
- paneermeel & panko (op het schap van de exotische producten)
- 1 soeplepel mosterd
- 1 soeplepel mayonaise
- 2 soeplepels bieslook
VOOR DE HAMBURGER:
- 4 hamburgerbroodjes
- zoetzure augurk in rondjes
Bereiding
- Snij de kool in zeer fijne julienne. Vergeet niet de dikke nerven van de bladeren te verwijderen.
- Spoel de kool goed met gezouten water en droog ze. Doe alles in een bokaal.
- Breng azijn, suiker, jeneverbessen en laurierblad aan de kook. Giet alles snel op de rode kool en sluit de bokaal. Laat afkoelen en laat de pickles idealiter een nacht rusten.
- Laat de krab uitlekken en haal hem in een kom met een vork uit elkaar. Voeg mayonaise, mosterd, paneermeel, ei en bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles. Vorm hamburgers.
- Paneer de hamburgers in een diep bord gevuld met panko (licht en knapperig Japans paneermeel dat minder olie absorbeert).
- Bak ze goudbruin in een pan met hete olie.
- Laat de hamburgers uitlekken op keukenpapier.
- Versier de broodjes met rondjes augurk, leg er een krabhamburger en wat pickles van rode kool op voor u het broodje sluit.