onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Krabravioli in bouillon met groene groenten

Een heerlijk voorgerecht

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 120 min.
  • Bereidingstijd : 135 min.
  • Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
  • Aantal personen : 4
  • Download recept

Ingrediënten

VOOR HET DEEG:

  • 180 g bloem
  • 40 g harde tarwe
  • 2 eieren (M)
  • zout
  • 1 rode chilipeper, of 1-2 el chilidraden
  • fijn griesmeel, voor het werkblad

VOOR DE VULLING:

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lente-uitje
  • 250 g krab, gekoeld
  • 50 ml ijskoude room
  • zout
  • peper, van de molen
  • cayennepeper

VOOR BOUILLON MET GROENTEN:

  • 60 g dikke bonen
  • zout
  • 2 lente-uitjes
  • 1 baby koolrabi, met een beetje groen
  • 100 g jonge courgette
  • 12 groene asperges
  • 800 ml krachtige groentebouillon
  • 60 g erwten
  • zout
  • witte peper, van de molen

Bereiding

  1. Vermeng de bloem voor het deeg met de harde tarwe, de eieren en 1/2 tl zout in een kom en kneed stevig door.

  2. Kneed het deeg nog eens ca. 5-7 minuten op een werkblad bestrooid met griesmeel, tot het glad en smeuïg is.

  3. Was en reinig de chilipeper en snijd in zeer fijne repen.

  4. Kneed de chilireepjes door het deeg, bedek het deeg met folie en laat het ca. 1 uur rusten.

  5. Pel de sjalot en het knoflook voor de vulling en hak het fijn. Was en reinig het lente-uitje en snijd het in fijne blokjes.

  6. Maak met de krab en de room een gladde farce in de hakmolen. Roer sjalot, knoflook en lente-ui erdoorheen en kruid de vulling met zout, peper en cayennepeper.

  7. Deel het deeg in vieren, duw elk stuk plat en rol het met een pastamachine (of met de hand) uit tot een lange dunne reep.

  8. Snijd van de reep 2 grote vierkanten van ca. 11-12 cm.

  9. Verdeel de vulling over de helft van het vierkante deeg, smeer wat geklutst eiwit op de randen en leg het andere stuk deeg erop, druk de randen goed aan.

  10. Laat de ravioli dan even drogen.

  11. Blancheer ondertussen de bonen ca.

  12. 2 minuten in zout water en pel ze.

  13. Was en reinig de lente-uitjes en snijd ze schuin in stukken van ca. 3 cm lang. Was en reinig de baby koolrabi en snijd het samen met het groen in schijven.

  14. Was en reinig de courgette en snijd in kleine blokjes.

  15. Was de asperges, snijd ca. 4-5 cm van de top af, gebruik de rest van de asperges voor iets anders.

  16. Breng ruim voldoende zout water aan de kook in een kookpan, leg de ravioli erin en laat ca. 4-5 minuten garen.

  17. Verhit in een andere kookpan de bouillon en laat alle groenten samen met de erwten er 3-5 minuten in garen.

  18. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Verdeel de ravioli over diepe borden, giet de bouillon eroverheen, voeg er 2-3 el groene groenten bij en serveer.

Ontdek onze krab

Het fancy schaaldier!

  • Krab Extra

    Krab Extra

    In tegenstelling tot surimi is dit de èchte krab voor je dagelijkse bereidingen. Een vers en natuurlijk product, ideaal voor in je salade, op een broodje of gewoon te gebruiken zoals je het graag hebt!

    Meer over dit product
  • Queen Krab

    Queen Krab

    Gebruik haar zachte rode of roze vlees in je feestmaaltijden ... Of geniet je er liever iedere middag van? Alles kan, alles mag.

    Meer over dit product
  • Krab uit de Stille Oceaan

    Krab uit de Stille Oceaan

    Meer over dit product
  • Krab Fancy King

    Krab Fancy King

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen