Extra info over het recept
- Bereiding : 120 min.
- Bereidingstijd : 135 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
VOOR HET DEEG:
- 180 g bloem
- 40 g harde tarwe
- 2 eieren (M)
- zout
- 1 rode chilipeper, of 1-2 el chilidraden
- fijn griesmeel, voor het werkblad
VOOR DE VULLING:
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-uitje
- 250 g krab, gekoeld
- 50 ml ijskoude room
- zout
- peper, van de molen
- cayennepeper
VOOR BOUILLON MET GROENTEN:
- 60 g dikke bonen
- zout
- 2 lente-uitjes
- 1 baby koolrabi, met een beetje groen
- 100 g jonge courgette
- 12 groene asperges
- 800 ml krachtige groentebouillon
- 60 g erwten
- zout
- witte peper, van de molen
Bereiding
-
Vermeng de bloem voor het deeg met de harde tarwe, de eieren en 1/2 tl zout in een kom en kneed stevig door.
-
Kneed het deeg nog eens ca. 5-7 minuten op een werkblad bestrooid met griesmeel, tot het glad en smeuïg is.
-
Was en reinig de chilipeper en snijd in zeer fijne repen.
-
Kneed de chilireepjes door het deeg, bedek het deeg met folie en laat het ca. 1 uur rusten.
-
Pel de sjalot en het knoflook voor de vulling en hak het fijn. Was en reinig het lente-uitje en snijd het in fijne blokjes.
-
Maak met de krab en de room een gladde farce in de hakmolen. Roer sjalot, knoflook en lente-ui erdoorheen en kruid de vulling met zout, peper en cayennepeper.
-
Deel het deeg in vieren, duw elk stuk plat en rol het met een pastamachine (of met de hand) uit tot een lange dunne reep.
-
Snijd van de reep 2 grote vierkanten van ca. 11-12 cm.
-
Verdeel de vulling over de helft van het vierkante deeg, smeer wat geklutst eiwit op de randen en leg het andere stuk deeg erop, druk de randen goed aan.
-
Laat de ravioli dan even drogen.
-
Blancheer ondertussen de bonen ca.
-
2 minuten in zout water en pel ze.
-
Was en reinig de lente-uitjes en snijd ze schuin in stukken van ca. 3 cm lang. Was en reinig de baby koolrabi en snijd het samen met het groen in schijven.
-
Was en reinig de courgette en snijd in kleine blokjes.
-
Was de asperges, snijd ca. 4-5 cm van de top af, gebruik de rest van de asperges voor iets anders.
-
Breng ruim voldoende zout water aan de kook in een kookpan, leg de ravioli erin en laat ca. 4-5 minuten garen.
-
Verhit in een andere kookpan de bouillon en laat alle groenten samen met de erwten er 3-5 minuten in garen.
-
Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Verdeel de ravioli over diepe borden, giet de bouillon eroverheen, voeg er 2-3 el groene groenten bij en serveer.