Extra info over het recept
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 3 blikjes IMPERIAL sardienen in olijfolie
- 750g aardappelen
- 2 s l. kappers in azijn
- 1 rode ui
- 2 s l. gehakte peterselie of bieslook
- zout, peper
Bereiding
- Kook of stoom de aardappelen, giet af en snij in blokjes.
- Warm opzij zetten.
- Laat de sardienen uitlekken en snij ze in grote stukken.
- Bewaar de olie.
- Lek de kappers uit en snij de ui in fijne ringen.
- Meng de lauwe aardappelen met de sardienen en de kappers, begiet met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Schik de ui ringen hier bovenop en strooi wat peterselie of bieslook.
“Voeg fijngesneden olijven toe. Voeg wat gehakte koflook toe. Verveer met een toast van boerenbrood bestreken met wat tapenade.”