Extra info over het recept
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 250g IMPERIAL makreelfilets in olijfolie
- 500g aardappelen
- 3 e. l. Olijfolie
- 100g waterkers
- 1 t. l. Grof zout
- 100g gehakte zwarte olijven
Bereiding
- Schil de aardappelen en laat ze gaar koken (+- 15 min.).
- Lek de makreelfilets uit en bewaar de olijfolie.
- Plet de aardappelen met een vork en meng met 2 e. l. olijfolie, een kneepje grof zout en de gehakte olijven.
- Schik de aardappelpuree op de borden en leg daarop enkele makreelfilets.
- Strooi daarover enkele gehakte olijven en de rest van het grof zout.
- Omring met de waterkers.
“Dien op met een lange toast van boerenbrood, besmeerd met tapenade van zwarte olijven. Vervang de waterkers door rucola. Dien de puree warm tot lauw op om de fijne smaak van de makreel tot zijn recht te laten komen.”