Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 20 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 blikjes van 125 g makreel Imperial « natuur »
- Vers basilicum
- 2 lepels olijfolie extra vierge 1e persing
- 1 koffielepel zacht piment
- Broodkruim
- Melk
- Verse peterselie
- 2 dikke teentjes knoflook
- 2 kleine of 1 dik ei
- 2 uien
Bereiding
-
Maak de makreel los met een vork. Voeg het ei (of de 2 kleine eitjes), de fijngehakte peterselie en het basilicum, het piment, het in melk geweekte broodkruim, de versnipperde uien en de fijngehakte knoflook toe.
-
Bewerk het mengsel tot het homogeen is en maak er koekjes van.
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de koekjes op een ovenplaat en laat ze bakken tot ze gaar zijn.
-
Spoel de courgetten en snijd ze met de mandoline in de lengte tot brede repen. Laat ze in een kom een tiental minuten trekken met wat olijfolie, peper en zout.
-
Laat ze lichtjes bruinen in een pan (ze moeten al dente blijven).
-
Schik drie repen boven elkaar stervormig in een schotel en breng een makreelkoekje in het midden aan.
-
Plooi de uiteinden als een wrap over het koekje.