Extra info over het recept
- Bereiding : 30 min.
- Bereidingstijd : 25 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 6
- Download recept
Ingrediënten
- 1 blik krab Extra Imperial
- 24 vellen filodeeg
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 1 citroen
- 1 kleine groene Spaanse peper
- 1 el olijfolie
- zout en peper
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op gasstand 7 (210°C). Snijd de vellen filodeeg in de vorm van een grote rechthoek.
Snijd ze doormidden. Bestrijk ze licht met olie en voeg ze vier aan vier samen. Plaats in de oven en bak tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet opzij. - Was de courgette en schil de wortelen. Snijd de wortelen in dunne staafjes en de courgette in dunne plakjes. Stoom of kook de courgettes 10 minuten en de wortels 15 minuten.
- Was, ontpit en hak de Spaanse peper fijn. Meng het krabvlees, de wortels, courgettes en Spaanse peper in een kom. Besprenkel met citroensap en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de mille-feuilles in elkaar door een laag filodeeg af te wisselen met een laag krabmengsel.
- Serveer onmiddellijk.