onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Quiche met tomaten en gerookte tonijn

Een heerlijk voorgerecht

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 30 min.
  • Bereidingstijd : 30 min.
  • Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
  • Aantal personen : 6
  • Download recept

Ingrediënten

Voor 1 taartvorm van ca. 26 cm

VOOR HET DEEG:

  • 220 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 100 g koude boter
  • 1 ei
  • bloem voor het werkblad
  • zachte boter en bloem voor de vorm 
  •  

VOOR VULLING:

  • 280g gerookte tonijn op olijfolie IMPERIAL,
  • lente-uitjes
  • 2 - 3 el tomatenpuree
  • 1 tl edelzoet paprikapoeder
  • 3 eieren
1 el bieslookrolletjes
  • 200 ml room
  • 40 g geraspte Parmezaan
  • se kaas
  • zout/peper, van de molen
  • 2 - 3 tomaten

Bereiding

  1. Vermeng de bloem met het zout voor het deeg en leg het in een hoopje op een werkblad.
  2. Duw in het midden een kuiltje en breek het ei erin.
  3. Verdeel de boter in stukken op de rand. Hak alles tot kruimels en verwerk het dan snel met de handen tot een glad deeg.
  4. Vorm een bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  5. Laat de tonijn uitlekken en trek hem dan met een vork in stukken uit elkaar in een kom.
  6. Was en reinig de lente-uitjes, snijd ze in fijne blokjes en voeg ze samen met de tomatenpuree, het paprikapoeder en de bieslook bij de tonijn.
  7. Kluts de eieren in een kom samen met de room en de Parmezaanse kaas, kruid met zout en peper en vermeng met de tonijn.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.
  9. Smeer de taartvorm in met boter en bestrooi hem met bloem.
  10. Rol het deeg uit op een werkblad bedekt met bloem en maak het iets groter dan de vorm, bekleed de vorm ermee en maak hierbij ook een rand.
  11. Prik meermaals met een vork in de deegbodem.
  12. Was de tomaten en snijd ze in schijven. Verdeel het mengsel van tonijn en ei over de deegbodem en beleg met schijfjes tomaat.
  13. Laat de taart ca. 30 minuten bakken in de oven.
  14. Haal hem er dan uit, snijd in stukken en serveer.

Ontdek de tonijn van IMPERIAL

De meest geappreciërde vis heeft ook heel wat kwaliteiten

  • Tonijn Yellowfin In Eigen Nat

    Tonijn Yellowfin In Eigen Nat

    De mooiste stukjes zijn lekker zacht en lekker rozig. De perfecte basis voor simpele of gewaagde bereidingen.

    Meer over dit product
  • Tonijn Yellowfin In Olijfolie

    Tonijn Yellowfin In Olijfolie

    Zin in iets lekker eenvoudigs? Geniet van onze selectief uitgekozen stukken tonijn in olijfolie. Die zijn groot, stevig en compact.

    Meer over dit product
  • Witte Tonijn In Olijfolie

    Witte Tonijn In Olijfolie

    Van een zeer verfijnde kwaliteit! Overheerlijk wit vlees, voorzichtig geweekt in olijfolie.

    Meer over dit product
  • Tonijn met Ui in Zoetzure Saus

    Tonijn met Ui in Zoetzure Saus

    Heel gezond, maar ook heel lekker dankzij zijn originele recept. Een klein hongertje? Dan hebben wij de perfecte, kant-en-klare hap voor je!

    Meer over dit product
  • Tonijn Dieet Yellowfin In Eigen Nat

    Tonijn Dieet Yellowfin In Eigen Nat

    Deze tonijn bevat 65% minder natrium dan de andere tonijnconserven. Ideaal voor zij die hun zoutinname wat in de gaten moeten houden.

    Meer over dit product
  • Ventresca Tonijnfilets Yellowfin

    Ventresca Tonijnfilets Yellowfin

    Deze dunne plakjes tonijn zijn (raar maar waar) het neusje van de zalm, het beste van het beste van Yellowfin.

    Meer over dit product
  • Tonijn gevangen met de lijn in extra vierge BIO-olijfolie

    Tonijn gevangen met de lijn in extra vierge BIO-olijfolie

    Skipjack tonijn (oorspronkelijke naam: katsuwonus pelamis) is een tonijnsoort die zich gemakkelijk voortplant. Het is een niet-bedreigde soort. Verrijkt met extra vierge olijfolie, de eerste koude persing die voortkomt uit de biologische landbouw.

    Meer over dit product
  • GROOKTE TONIJN OP ECHT BEUKENHOUT

    GROOKTE TONIJN OP ECHT BEUKENHOUT

    De skipjack-tonijn MSC wordt op een traditionele en trage manier gerookt, met echt beukenhout en zonder dat er tijdens het rookproces nieuw hout wordt toegevoegd. Er wordt beukenhout gebruikt omdat zijn lichte essence de tonijn een zachte en delicaat houtachtige gerookte smaak geeft.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen