Extra info over het recept
- Bereiding : 30 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 6
- Download recept
Ingrediënten
Voor 1 taartvorm van ca. 26 cm
VOOR HET DEEG:
- 220 g bloem
- 1 snufje zout
- 100 g koude boter
- 1 ei
- bloem voor het werkblad
- zachte boter en bloem voor de vorm
VOOR VULLING:
- 280g gerookte tonijn op olijfolie IMPERIAL,
- lente-uitjes
- 2 - 3 el tomatenpuree
- 1 tl edelzoet paprikapoeder
- 3 eieren 1 el bieslookrolletjes
- 200 ml room
- 40 g geraspte Parmezaan
- se kaas
- zout/peper, van de molen
- 2 - 3 tomaten
Bereiding
- Vermeng de bloem met het zout voor het deeg en leg het in een hoopje op een werkblad.
- Duw in het midden een kuiltje en breek het ei erin.
- Verdeel de boter in stukken op de rand. Hak alles tot kruimels en verwerk het dan snel met de handen tot een glad deeg.
- Vorm een bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
- Laat de tonijn uitlekken en trek hem dan met een vork in stukken uit elkaar in een kom.
- Was en reinig de lente-uitjes, snijd ze in fijne blokjes en voeg ze samen met de tomatenpuree, het paprikapoeder en de bieslook bij de tonijn.
- Kluts de eieren in een kom samen met de room en de Parmezaanse kaas, kruid met zout en peper en vermeng met de tonijn.
- Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.
- Smeer de taartvorm in met boter en bestrooi hem met bloem.
- Rol het deeg uit op een werkblad bedekt met bloem en maak het iets groter dan de vorm, bekleed de vorm ermee en maak hierbij ook een rand.
- Prik meermaals met een vork in de deegbodem.
- Was de tomaten en snijd ze in schijven. Verdeel het mengsel van tonijn en ei over de deegbodem en beleg met schijfjes tomaat.
- Laat de taart ca. 30 minuten bakken in de oven.
-
Haal hem er dan uit, snijd in stukken en serveer.