Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
-
2 blikjes IMPERIAL gerookte tonijn in olijfolie 160g
- 2 bollen Mozzarella
- 1 meloen naar keuze (bij voorkeur een Charentais meloen)
- 1 grote zak gemengde sla
- 1 bussel lente-ui
- 1 sjalot
- 1 limoen
- 1 t.l. mosterd
- 1 bussel dille (of kruid naar keuze)
- 1 bussel waterkers
- Een paar radijsjes en kerstomaatjes
- Zout,peper, piment d’Espelette
Bereiding
-
Giet de olijfolie uit het blikje tonijn en bewaar het.
- Maak de meloen leeg en snijd er balletjes uit met een meloenbolletjeslepel of grove stukken en zet opzij.
- Leg op de bodem van de 4 borden een bedje van de gemengde salade.
- Garneer de borden met tonijn, mozzarella, meloen, kerstomaatjes en enkele plakjes radijs.
- Breng de bewaarde olijfolie op smaak met zout, peper en piment d’Espelette.
- Voeg 1t.l. mosterd, 2e.l. limoensap en fijngehakte sjalot toe en giet over de salades op de borden.
- Werk af met dunne plakjes lente-ui, waterkerskiemen en een beetje dille.