Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 15 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg, (rond, koeltoog)
- 450 g spinazie
- 50 ml room
- zout
- peper, van de molen
- 100 g sardines, (blik)
- 100 g feta
- 30 g rozijnen
- 9 zwarte olijven, ontpit
- 60 g geraspte mozzarella
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Leg bakpapier op een bakplaat. Was en selecteer de spinazie, verwijder de dikke stelen en laat hem druipnat inzakken in een kookpan.
-
Giet af in een zeef, laat schrikken en duw de spinazie dan goed uit. Vermeng met de room en kruid met zout en peper.
-
Giet de sardines af, laat ze uitlekken in een zeef en verdeel ze in filets, verwijder hierbij eventueel de graten.
-
Snijd de feta in kleine blokjes.
-
Rol het pizzadeeg dun uit zo groot als de bakplaat en leg het deeg op de plaat.
-
Markeer op 4-5 cm afstand van de rand een cirkel. Breng 8 insnijdingen aan op gelijke afstand van elkaar vanaf de rand tot aan de cirkel.
-
Smeer het spinaziemengsel gelijkmatig op het deeg.
-
Verdeel er dan de rozijnen en de feta overheen.
-
Leg de sardinefilets stervormig in de binnenste cirkel, plaats de olijven ertussen en 1 olijf in het midden.
-
Kruid de pizza lichtjes met zout en peper en strooi de mozzarella eroverheen.
-
Sla de ingesneden deegkanten driehoekig op en duw de kanten een beetje samen, zodat er 8 samengestelde driehoeken ontstaan.
-
Laat de sterpizza ca.
-
15 minuten bakken in de oven. Neem hem er dan uit en serveer.