Extra info over het recept
- Bereiding : 10 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 1
- Download recept
Ingrediënten
- 140 g uitgelekte tonijn in olijfolie IMPERIAL
- 3 ansjovisfilets in olijfolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn (of citroensap)
- 1 eetlepel mayonaise
- Enkele kappertjes als garnituur
- Zout, peper van de molen

Bereiding
Kalfsvlees met een tonijnsaus. Een recept uit Piëmont.
- Mix de tonijn, de ansjovisfilets, de olijfolie en de balsamicoazijn (of het citroensap).
- Breng op smaak met zout en peper
- Voeg de mayonaise toe en meng alles.
- Meng de kappertjes indien u dat wenst in de saus of voeg ze toe nadat u de saus over het vlees verdeeld hebt.
“Deze saus wordt traditioneel gegeten met kalfsgebraad dat in bouillon gegaard, afgekoeld en in fijne sneetjes gesneden wordt. U kunt het vlees dus laten afkoelen in het kookvocht en het koud opdienen, overgoten met tonnato-saus.”