Extra info over het recept
- Bereiding : 10 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Download recept
Ingrediënten
Broodbeleg: sardines met pindaboter:
- 1 doosje sardines met olijfolie
- 1 royale soeplepel pindaboter
-
1 soeplepel fijn en vers versnipperde platte peterselie
- 1 kwart rode ui
- Sap van een halve citroen
Broodbeleg: garnalen /sesam en koriander:
- 150 g roze garnaaltjes Imperial
- 70 verse kaas
-
1 soeplepel tahini (sesampasta)
- 1 royale soeplepel witte sesam
- 1 sjalot
- 1 soeplepel verse koriander
-
Sap van een limoen
Broodbeleg: tonijn/paprika en basilicum:
- 1 doosje tonijn 200 g met olijfolie
- 150 g verse kaas
- ½ rode paprika
- 1 sjalot
- Een tiental basilicumblaadjes
- Zout/peper
- Sap van een halve citroen
Bereiding
Broodbeleg: sardines met pindaboter:
-
Doe de sardines en de helft van de olie in een mooie kom.
-
Plet de sardines met de vork en voeg de pindaboter toe. Meng goed en voeg de versnipperde ui en de peterselie toe.
-
Meng opnieuw en breng op smaak met peper en zout.
-
Eventueel voegt u het sap van een halve citroen toe voor wat meer smaak.
-
Plaats ½ uur in de koelkast zodat de smaken zich voor het serveren kunnen vermengen.
Broodbeleg: garnalen /sesam en koriander:
-
Rooster wat van de sesamzaadjes op 200°C en laat ze afkoelen.
-
Verdeel de garnalen in twee gelijke hoeveelheden. De eerste helft mixt u met de verse kaas, de tahini en de geroosterde sesam.
-
Breng op smaak met zout en peper. Voeg wat limoensap toe en mix nog eens.
-
Versnipper de koriander en de sjalot, en hak de rest van de garnalen fijn tot een tartaar om het beleg wat textuur te geven.
-
Meng de garnalentartaar met de koriander en de sjalot en voeg vervolgens de eerder bereide puree toe.
-
Zet ½ uur in de koelkast voor het serveren.
Broodbeleg: tonijn/paprika en basilicum:
-
Haal de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en plaats hem zo hoog mogelijk in de oven met de schil naar boven tot de schil zwart is. Wikkel de paprika in aluminiumfolie en laat hem afkoelen.
-
Doe de tonijn en de helft van de olijfolie in een kom en plet alles met een vork. Voeg de verse kaas toe en meng tot u een pasta krijgt.
-
Pers de halve citroen uit, versnipper de sjalot en het basilicum en meng met de tonijn.
-
Verwijder de zwarte schil van de paprika en snijd hem in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de rest van de bereiding. Breng op smaak met zout en peper.
-
Meng alles goed en plaats ½ uur in de koelkast.