Extra info over het recept
- Bereiding : 30 min.
- Bereidingstijd : 45 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Download recept
Ingrediënten
- 1 rol korstdeeg
- 1 kg uien
- 3 potjes IMPERIAL Ansjovis filets gestrekt in olijfolie 100g
- 12 zwarte olijven van Nice
- Tijm (liefst vers)
- Peper
- Olijfolie
Bereiding
- Verhit 5 e.l. olijfolie in een pan.
- Snij de uien in ringen. Bak de uien tot een lichte kleur in de pan met de olijfolie en voeg de tijm en peper toe.
- Er mag niet teveel gezout worden, omdat de ansjovis al vrij gezouten is.
- Voeg 2/3 van de ansjovis aan de gebakken uien toe, de ansjovis zal langzaam smelten door de hitte en zal zich mengen met de uien.(hou de olie bij)
- Het zal 40 min duren vooraleer de uien gekonfijt zijn.
- Leg het deeg op bakpapier in een taart vorm, doorprik het deeg met een vork. Leg opnieuw bakpapier over het deeg en vul de vorm met droge bonen of kralen voor het wit bakken.
- Bak ondertussen het deeg voor op 180°C gedurende 10 min.
- Haal uit de oven, laat afkoelen en haal de bonen en het bakpapier van het deeg.
- Doe het uienmengsel verspreid in de vorm, maak gelijk met een lepel en leg de resterende ansjovis kruisgewijs verspreid over de hele vorm samen met de zwarte olijven.
- Besprenkel lichtjes met de resterende olie van de ansjovis.
- Zet in de oven en laat 35-40 minuten bakken.
- Serveer warm of lauw.
“Suggestie: Heerlijk voor de lunch met een slaatje van jonge scheuten of bij de aperitief versneden in stukjes.”