onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

UI taart met ansjovis

Een verrukkelijke maaltijd

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 30 min.
  • Bereidingstijd : 45 min.
  • Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
  • Download recept

Ingrediënten

  • 1 rol korstdeeg
  • 1 kg uien
  • 3 potjes IMPERIAL Ansjovis filets gestrekt in olijfolie 100g
  • 12 zwarte olijven van Nice
  • Tijm (liefst vers)
  • Peper
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Verhit 5 e.l. olijfolie in een pan.
  2. Snij de uien in ringen. Bak de uien tot een lichte kleur in de pan met de olijfolie en voeg de tijm en peper toe.
  3. Er mag niet teveel gezout worden, omdat de ansjovis al vrij gezouten is.
  4. Voeg 2/3 van de ansjovis aan de gebakken uien toe, de ansjovis zal langzaam smelten door de hitte en zal zich mengen met de uien.(hou de olie bij)
  5. Het zal 40 min duren vooraleer de uien gekonfijt zijn.
  6. Leg het deeg op bakpapier in een taart vorm, doorprik het deeg met een vork. Leg opnieuw bakpapier over het deeg en vul de vorm met droge bonen of kralen voor het wit bakken.
  7. Bak ondertussen het deeg voor op 180°C gedurende 10 min.
  8. Haal uit de oven, laat afkoelen en haal de bonen en het bakpapier van het deeg.
  9. Doe het uienmengsel verspreid in de vorm, maak gelijk met een lepel en leg de resterende ansjovis kruisgewijs verspreid over de hele vorm samen met de zwarte olijven.
  10. Besprenkel lichtjes met de resterende olie van de ansjovis.
  11. Zet in de oven en laat 35-40 minuten bakken.
  12. Serveer warm of lauw.

“Suggestie: Heerlijk voor de lunch met een slaatje van jonge scheuten of bij de aperitief versneden in stukjes.”

Ontdek de ansjovis van IMPERIAL

De kleine smaakmaker die het verschil maakt

  • Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Je zou gek zijn om deze zorgvuldig uitgekozen reepjes enkel als decoratie te gebruiken. Lekker en overheerlijk. Ook om zo op te eten.

    Meer over dit product
  • Ansjovis Reepjes in oijfolie

    Ansjovis Reepjes in oijfolie

    De enige echte engraulis encrasicolus (dat is zijn volledige naam, die hoef je niet te onthouden, tenzij je houdt van wist-je-datjes/tenzij je een fervent quizzer bent!), olijfolie en niet meer dan dat!

    Meer over dit product
  • Ansjovispasta

    Ansjovispasta

    Superhandig om al je bereidingen mooi af te werken met deze verslavende, gezouten smaak in tubevorm.

    Meer over dit product
  • Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Deze ansjovis heeft helemaal niets meer te maken met de gezouten ansjovis. Ze is vers, op z’n geheel klaargemaakt zoals sardines, zacht en zonder schubben, gebakken in de oven en daarna verpakt in een mooi doosje waar een pikante olijfolie op hem wacht

    Meer over dit product
  • Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in olijfolie

    Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in olijfolie

    Langs de Griekse kusten gaat Imperial op zoek naar deze fijne kleine visjes, zonder schubben, heerlijk zacht, waar geen enkele andere vis aan kan tippen.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen