onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Venetiaanse pasta

Een verrukkelijke maaltijd

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 15 min.
  • Bereidingstijd : 30 min.
  • Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
  • Aantal personen : 2
  • Download recept

Ingrediënten

  • 1 blikje IMPERIAL ansjovisfilets in olijfolie 50g
  • 360 g bigoli-pasta (grote ruwe spaghetti) of grote spaghetti oof bucatini
  • 3 middelgrote gele uien
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 150 g zelfgemaakte paneermeel (optioneel)
  • geraspte pecorino (optioneel)
  • extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Bereid de saus voor. Schil en hak de uien fijn. Open het blik ansjovisfilets reepjes en snijd ze in stukjes.
  2. Bak de uien in een grote pan met 6 tot 8 e.l. olie. Breng op smaak met zout en laat ze lichtbruin worden.
  3. Voeg de stukjes gesneden ansjovis toe en kook 5 minuten tot er een massa maar het mag niet plakken. Giet de wijn erbij en laat verdampen. Als het niet lukt giet dan een half glas water of hete groentebouillon toe. Kruid met peper en zout.
  4. Kook op een laag vuur gedurende 15 tot 20 minuten.
  5. Rooster het broodkruim in een droge pan op middelhoog vuur goudbruin.
  6. Verhit ondertussen water in een grote kookpot en voeg zout toe. Dompel de pasta erin (5 tot 10 minuten voordat de saus klaar is met koken) en kook gedurende de tijd die aangegeven is op de verpakking. Voeg (geleidelijk) een beetje pastakooksel toe aan de uiensaus, deze zal al ingedikt zijn. Pas zelf de dikte en de smaak aan, wetende dat het een dikke niet al te vloeibare saus is.
  7. Giet de pasta af en meng het met de saus in de kookpot. Peper en serveer warm met een beetje olijfolie. Bestrooi vervolgens met de licht geroosterde broodkruim en geraspte pecorino.

“De saus blijft zoet door de uien, maar met een gejodeerde toets van de ansjovis die ook out met zich meebrengt. Zorg er dus voor dat u de saus niet te zout maakt, maar dat u de pasta goed zout. Je kan het gerecht verrijken door andere zoete accenten (typisch voor de streek) toe te voegen zoals rozijnen, kappertjes of pijnboompitten. Garneren kan ook met olijven.”

Ontdek de ansjovis van IMPERIAL

De kleine smaakmaker die het verschil maakt

  • Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Je zou gek zijn om deze zorgvuldig uitgekozen reepjes enkel als decoratie te gebruiken. Lekker en overheerlijk. Ook om zo op te eten.

    Meer over dit product
  • Ansjovis Reepjes in olijfolie

    Ansjovis Reepjes in olijfolie

    De enige echte engraulis encrasicolus (dat is zijn volledige naam, die hoef je niet te onthouden, tenzij je houdt van wist-je-datjes/tenzij je een fervent quizzer bent!), olijfolie en niet meer dan dat!

    Meer over dit product
  • Ansjovispasta

    Ansjovispasta

    Superhandig om al je bereidingen mooi af te werken met deze verslavende, gezouten smaak in tubevorm.

    Meer over dit product
  • Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Deze ansjovis heeft helemaal niets meer te maken met de gezouten ansjovis. Ze is vers, op z’n geheel klaargemaakt zoals sardines, zacht en zonder schubben, gebakken in de oven en daarna verpakt in een mooi doosje waar een pikante olijfolie op hem wacht

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen