Extra info over het recept
- Bereiding : 25 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 1/2 komkommer
- 2 romatomaten
- 1/4 roze pompelmoes
- 3 stengels gladde peterselie
- 1 blik krab extra Imperial
- 1 blik tonijn in eigen nath Imperial
- 1 - 2 tl limoensap
- zout
- peper, van de molen
- 4 el olijfolie
Bereiding
- Schil, halveer en ontpit de komkommer en snijd hem in fijne blokjes.
- Laat de tomaten schrikken in kokend water, pel, halveer en ontpit ze en snijd het vruchtvlees eveneens in fijne blokjes.
- Pel de pompelmoes, snijd in filets en snijd de filets ook in fijne blokjes, vang hierbij het sap op.
- Spoel de peterselie af, schud droog, trek de blaadjes van de stengels en snijd ze in fijne repen.
- Laat krab en tonijn uitlekken en plet de stukken fijn met een vork.
- Vermeng ze dan met elkaar. Kluts het pompelmoessap met het limoensap, zout, peper en de olie tot een dressing en breng op smaak.
“Koeltijd ca.: 1 h”