Extra info over het recept
- Bereiding : 10 min.
- Bereidingstijd : 15 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Aantal personen : 6
- Download recept
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 zakje geraspte kaas voor gratin
- 1 bokaal of 2 blikjes ansjovis met olijfolie van IMPERIAL
- 4 vierkantjes bladerdeeg (ongeveer 15 x 15 cm)
- 1 koffielepel sterke paprika 1 draai van de pepermolen
Bereiding
- Snijd elk stuk bladerdeeg in 8 repen. Laat de ansjovis uitlekken.
- Meng het ei met de paprika, het zout en wat peper van de molen.
- Breng het mengsel met een borsteltje op de repen bladerdeeg aan en leg een ansjovis op elke reep. Draai het deeg en de ansjovis in lengterichting in elkaar en leg alles op een bakplaat. Bedek elke reep met gemalen kaas.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bak de stengels 10 à 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Controleer de gaartijd. Laat afkoelen op een rooster.
“Zorg ervoor dat er op de bakplaat voldoende afstand tussen de stengels is zodat ze niet aan elkaar kleven. Het deeg zet immers uit.”