Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 2
- Download recept
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 stengel selder
- 1 preistengel (wit)
- 1 bundel witte asperges
- 1 blik IMPERIAL wilde Zalm 106g
- 1 bottel peterselie
- 1 blokje kippenbouillon
- 25 cl kookroom
- 20 g boter
- 2-3 takjes dille
- Zout
- Peper
Bereiding
- Schil de asperges en snij ze in stukken. Hou de aspergepunten op de kant.
- Snij de resterende groenten.
- Bak de gesneden uien in boter zonder deze te kleuren. Wanneer ze glazig zijn mogen de andere groeten, de bouillon, de peper en zout toegevoegd worden. (hou de aspergepunten aan de kant)
- Voeg water toe totdat deze onder water staan en kook 20min.
- Mix het geheel. Voeg de aspergepunten toe en laat 5 min koken.
- Haal van het vuur en voeg de room toe.
- Serveer de soep in een diep bord met in het midden enkele stukken Zalm en een paar takjes dille.
- Breng op smaak met peper van de papermolen.
“Vervang de dille door blaadjes platte peterselie of gehakte peterselie. Serveer in een borrelglaasje (1 aspergepunt per borrel)”