Extra info over het recept
- Bereiding : 10 min.
- Bereidingstijd : 15 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Download recept
Ingrediënten
- 1 mooie compacte komkommer
- 1 blikje ansjovisfilets IMPERIAL met olijfolie
- een tiental hazelnoten
Bereiding
- De komkommer zorgvuldig wassen en afdrogen. Niet schillen.
- De komkommer in stukken van ongeveer één à anderhalve cm snijden. Met een appelboor het midden met de pitjes verwijderen. Opzij zetten voor later.
- De ansjovisfilets uit het blik halen en losmaken, en ze rond een volledige hazelnoot rollen.
- Dit rolleje in het uitgeholde midden van de komkommer stoppen.
- De komkommer verticaal doorprikken met een prikker.
- Het komkommerrolletje op de uitgehaalde binnenkant dresseren. Serveer het geheel op een schotel met enkele druppels olijfolie uit het blik ansjovis en met wat fijngehakte hazelnoten.