onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Fantasie van komkommer met ansjovis en hazelnoot

Een feestelijk aperitiefhapje

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 10 min.
  • Bereidingstijd : 15 min.
  • Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
  • Download recept

Ingrediënten

  • 1 mooie compacte komkommer 
  • 1 blikje ansjovisfilets IMPERIAL met olijfolie
  • een tiental hazelnoten

Bereiding

  1. De komkommer zorgvuldig wassen en afdrogen. Niet schillen.
  2. De komkommer in stukken van ongeveer één à anderhalve cm snijden. Met een appelboor het midden met de pitjes verwijderen. Opzij zetten voor later.
  3. De ansjovisfilets uit het blik halen en losmaken, en ze rond een volledige hazelnoot rollen.
  4. Dit rolleje in het uitgeholde midden van de komkommer stoppen.
  5. De komkommer verticaal doorprikken met een prikker.
  6. Het komkommerrolletje op de uitgehaalde binnenkant dresseren. Serveer het geheel op een schotel met enkele druppels olijfolie uit het blik ansjovis en met wat fijngehakte hazelnoten.

Ontdek de ansjovis van IMPERIAL

De kleine smaakmaker die het verschil maakt

  • Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Je zou gek zijn om deze zorgvuldig uitgekozen reepjes enkel als decoratie te gebruiken. Lekker en overheerlijk. Ook om zo op te eten.

    Meer over dit product
  • Ansjovis Reepjes in oijfolie

    Ansjovis Reepjes in oijfolie

    De enige echte engraulis encrasicolus (dat is zijn volledige naam, die hoef je niet te onthouden, tenzij je houdt van wist-je-datjes/tenzij je een fervent quizzer bent!), olijfolie en niet meer dan dat!

    Meer over dit product
  • Ansjovispasta

    Ansjovispasta

    Superhandig om al je bereidingen mooi af te werken met deze verslavende, gezouten smaak in tubevorm.

    Meer over dit product
  • Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Deze ansjovis heeft helemaal niets meer te maken met de gezouten ansjovis. Ze is vers, op z’n geheel klaargemaakt zoals sardines, zacht en zonder schubben, gebakken in de oven en daarna verpakt in een mooi doosje waar een pikante olijfolie op hem wacht

    Meer over dit product
  • Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in olijfolie

    Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in olijfolie

    Langs de Griekse kusten gaat Imperial op zoek naar deze fijne kleine visjes, zonder schubben, heerlijk zacht, waar geen enkele andere vis aan kan tippen.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen