Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 10 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 2 blikken IMPERIAL wilde zalm of Imperial Red Sockeye 213g
- 2 opgeklopte eieren
- paneermeel
- 4 hamburger broodjes
- bladspinazie of sla (reeds gespoeld/gewassen)
- zout en versgemalen peper
- een paar roze peperbolletjes
VOOR DE SAUS
- 1 sjalot
- 1/2 citroen
- 1 klontje boter
- dille
- 10 cl room
- zout
- Peper
Bereiding
- Bereiding dille saus: schil en snij de sjalotten in plakjes. Bak ze goudbruin in een pan met de boter en meng de dille erdoor.
- Voeg het citroensap, de room, een snuifje zout en peper toe. Laat 2 minuten opwarmen zonder dat het kookt.
- Laat de saus afkoelen.
- Meng in een kom de zalm samen met de opgeklopte eieren en het paneermeel.
- Voeg indien gewenst een paar bolletjes roze peper toe. Maak van het mengsel 4 hamburgers.
- Bak de zalm hamburgers met een beetje olijfolie (90 sec aan elke kant).
- Snij de hamburgerbroodjes doormidden en garneer met spinazie en/of sla, de zalm burger en de dille saus op basis van citroen.
- Warm serveren.