onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Hartige laagjestaart met zalm, spinazie en pastinaak

Een verrukkelijke maaltijd

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 30 min.
  • Bereidingstijd : 45 min.
  • Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
  • Aantal personen : 4
  • Download recept

Ingrediënten

VOOR DE PASTTINAAKPUREE:

  • 500 g pastinaak100 ml
  • room
  • zout / peper, van de molen
  • 2 el koude boter

BOVENDIEN:

  • 600 g IMPERIAL Extra Fancy Pink zalm zonder vel en graten
  • zout / peper, van de molen
  • 2 grote handvol bladspinazie
  • 1 el boter
  • nootmuskaat
  • versgert
  • balsamicocrème, voor het serveren

Bereiding

  1. Bekleed zes kleine metalen vormpjes (à ca. 6 x 12 x 6 cm) met vershoudfolie.
  2. Schil en reinig de pastinaak en snijd in kleine stukken.
  3. Laat met de room en een beetje zout en peper in een kookpan ca. 15 minuten afgedekt garen op een matig vuur.
  4. Laat vervolgens afkoelen en pureer de pastinaak fijn in een blender samen met de boter.
  5. Snijd  de zalm in fijne repen.
  6. Kruid met zout en peper, verdeel over de vormpjes en druk goed aan op de bodem.
  7. Selecteer en was de spinazie.
  8. Laat in een pan met boter in ca. 5 minuten inzakken en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  9. Laat indien nodig overtollig water verdampen of knijp de spinazie een beetje uit.
  10. Leg de spinazie op de zalm in de vormpjes.
  11. Verdeel de puree erop, strijk alles glad en sla de folie eroverheen.
  12. Verwarm de oven voor op 100°C boven- en onderwarmte en zet de vormpjes in een ovenschaal.
  13. Giet er heet water bij, tot ze voor 2/3 in het water staan.
  14. Laat ze ca. 45 minuten garen in de oven en vervolgens afkoelen.
  15. Haal ze uit de vorm, leg ze op borden, snijd een patroon in het oppervlak, garneer met de balsamicocrème en serveer.

Ontdek de zalm van IMPERIAL

De wilde vis vol energie

  • Zalm Extra Fancy Pink

    Zalm Extra Fancy Pink

    Ongelofelijk wat je met het prachtige roze vlees van deze zalm kunt bereiden: de ietwat gecompliceerdere maaltijd of net een heel simpel gerecht. Maar altijd even fancy!

    Meer over dit product
  • Zalm Extra Fancy Pink zonder vel en graat

    Zalm Extra Fancy Pink zonder vel en graat

    Geen vel en graten, wel heerlijk en zacht vlees. Kortom, de ideale bondgenoot voor al je heerlijke bereidingen.

    Meer over dit product
  • Zalm Extra Red Sockeye

    Zalm Extra Red Sockeye

    Rode zalm is iets vettiger, iets steviger, en tegelijkertijd iets intenser dan zijn roze variant.

    Meer over dit product
  • Zalm Extra Fancy Pink Dieet

    Zalm Extra Fancy Pink Dieet

    Al dat lekkers uit de zee is om van te smullen. Jammer van de hoeveelheid zout soms. Daarom hebben wij gedacht aan iedereen die een zoutarm dieet volgt.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen