Extra info over het recept
- Bereiding : 30 min.
- Bereidingstijd : 45 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
VOOR DE PASTTINAAKPUREE:
- 500 g pastinaak100 ml
- room
- zout / peper, van de molen
- 2 el koude boter
BOVENDIEN:
- 600 g IMPERIAL Extra Fancy Pink zalm zonder vel en graten
- zout / peper, van de molen
- 2 grote handvol bladspinazie
- 1 el boter
- nootmuskaat
- versgert
- balsamicocrème, voor het serveren
Bereiding
- Bekleed zes kleine metalen vormpjes (à ca. 6 x 12 x 6 cm) met vershoudfolie.
- Schil en reinig de pastinaak en snijd in kleine stukken.
- Laat met de room en een beetje zout en peper in een kookpan ca. 15 minuten afgedekt garen op een matig vuur.
- Laat vervolgens afkoelen en pureer de pastinaak fijn in een blender samen met de boter.
- Snijd de zalm in fijne repen.
- Kruid met zout en peper, verdeel over de vormpjes en druk goed aan op de bodem.
- Selecteer en was de spinazie.
- Laat in een pan met boter in ca. 5 minuten inzakken en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
- Laat indien nodig overtollig water verdampen of knijp de spinazie een beetje uit.
- Leg de spinazie op de zalm in de vormpjes.
- Verdeel de puree erop, strijk alles glad en sla de folie eroverheen.
- Verwarm de oven voor op 100°C boven- en onderwarmte en zet de vormpjes in een ovenschaal.
- Giet er heet water bij, tot ze voor 2/3 in het water staan.
- Laat ze ca. 45 minuten garen in de oven en vervolgens afkoelen.
- Haal ze uit de vorm, leg ze op borden, snijd een patroon in het oppervlak, garneer met de balsamicocrème en serveer.