Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Download recept
Ingrediënten
- 2 blikken Imperial Tonijn in olijfolie (ongeveer 300g uitgelekt)
- 9 lasagne vellen
- 3 wortelen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 cl tomatencoulis
- 1 bol mozzarella
- 1 zakje geraspte kaas
- een paar kerstomaatjes
- enkele basilicumblaadjes
- kruiden naar eigen smaak.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, ui en knoflook en hak alles in kleine stukjes. Laat de tonijn lichtjes uitlekken en verkruimel in een kom.
- Bewaar een derde van de tomatencoulis en meng de overige coulis met de verkruimelde tonijn, fijngehakte rode ui, wortel en knoflook. Proef en breng op smaak naar wens.
- Verdeel de helft van de achtergehouden tomatencoulis op de bodem van een ovenschaal. Schik drie vellen lasagne en bestrijk met de helft van de bereiding. Leg de in dunne plakjes gesneden mozzarella erbovenop. Dek af met drie nieuwe lasagnevellen. Verdeel de rest van de bereiding. Leg de laatste laag lasagnevellen op elkaar en bedek met de resterende tomatencoulis.
- Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en leg er ter decoratie enkele plakjes kerstomaatjes op. Doe er wat peper van de molen op.
- Bak in de oven met roterende hitte gedurende 30 minuten.
- Haal het gerecht uit de oven en schik er een paar basilicumblaadjes op. Geniet ervan!
“Indien u de vulling wat te droog vindt, aarzel dan niet om een beetje water toe te voegen zodat de pasta dit kan opnemen. De wortelblokjes blijven na het koken nog een beetje knapperig. Indien uw voorkeur gaat naar een zachter resultaat dan adviseren wij u om ze vooraf een paar minuten te koken in kokend water voordat u ze aan de bereiding toevoegt.”