onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Lasagne van Imperial tonijn in olijfolie met tomaten- en wortelcoulis.

Een verrukkelijke maaltijd

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 20 min.
  • Bereidingstijd : 30 min.
  • Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
  • Download recept

Ingrediënten

  • 2 blikken Imperial Tonijn in olijfolie (ongeveer 300g uitgelekt)
  • 9 lasagne vellen
  • 3 wortelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 cl tomatencoulis
  • 1 bol mozzarella
  • 1 zakje geraspte kaas
  • een paar kerstomaatjes
  • enkele basilicumblaadjes
  • kruiden naar eigen smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, ui en knoflook en hak alles in kleine stukjes. Laat de tonijn lichtjes uitlekken en verkruimel in een kom.
  2. Bewaar een derde van de tomatencoulis en meng de overige coulis met de verkruimelde tonijn, fijngehakte rode ui, wortel en knoflook. Proef en breng op smaak naar wens.
  3. Verdeel de helft van de achtergehouden tomatencoulis op de bodem van een ovenschaal. Schik drie vellen lasagne en bestrijk met de helft van de bereiding. Leg de in dunne plakjes gesneden mozzarella erbovenop. Dek af met drie nieuwe lasagnevellen. Verdeel de rest van de bereiding. Leg de laatste laag lasagnevellen op elkaar en bedek met de resterende tomatencoulis.
  4. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en leg er ter decoratie enkele plakjes kerstomaatjes op. Doe er wat peper van de molen op.
  5. Bak in de oven met roterende hitte gedurende 30 minuten.
  6. Haal het gerecht uit de oven en schik er een paar basilicumblaadjes op. Geniet ervan!

“Indien u de vulling wat te droog vindt, aarzel dan niet om een beetje water toe te voegen zodat de pasta dit kan opnemen. De wortelblokjes blijven na het koken nog een beetje knapperig. Indien uw voorkeur gaat naar een zachter resultaat dan adviseren wij u om ze vooraf een paar minuten te koken in kokend water voordat u ze aan de bereiding toevoegt.”

Ontdek de tonijn van IMPERIAL

De meest geappreciërde vis heeft ook heel wat kwaliteiten

  • Tonijn Yellowfin In Eigen Nat

    Tonijn Yellowfin In Eigen Nat

    De mooiste stukjes zijn lekker zacht en lekker rozig. De perfecte basis voor simpele of gewaagde bereidingen.

    Meer over dit product
  • Tonijn Yellowfin In Olijfolie

    Tonijn Yellowfin In Olijfolie

    Zin in iets lekker eenvoudigs? Geniet van onze selectief uitgekozen stukken tonijn in olijfolie. Die zijn groot, stevig en compact.

    Meer over dit product
  • Witte Tonijn In Olijfolie

    Witte Tonijn In Olijfolie

    Van een zeer verfijnde kwaliteit! Overheerlijk wit vlees, voorzichtig geweekt in olijfolie.

    Meer over dit product
  • Tonijn met Ui in Zoetzure Saus

    Tonijn met Ui in Zoetzure Saus

    Heel gezond, maar ook heel lekker dankzij zijn originele recept. Een klein hongertje? Dan hebben wij de perfecte, kant-en-klare hap voor je!

    Meer over dit product
  • Tonijn Dieet Yellowfin In Eigen Nat

    Tonijn Dieet Yellowfin In Eigen Nat

    Deze tonijn bevat 65% minder natrium dan de andere tonijnconserven. Ideaal voor zij die hun zoutinname wat in de gaten moeten houden.

    Meer over dit product
  • Ventresca Tonijnfilets Yellowfin

    Ventresca Tonijnfilets Yellowfin

    Deze dunne plakjes tonijn zijn (raar maar waar) het neusje van de zalm, het beste van het beste van Yellowfin.

    Meer over dit product
  • Tonijn gevangen met de lijn in extra vierge BIO-olijfolie

    Tonijn gevangen met de lijn in extra vierge BIO-olijfolie

    Skipjack tonijn (oorspronkelijke naam: katsuwonus pelamis) is een tonijnsoort die zich gemakkelijk voortplant. Het is een niet-bedreigde soort. Verrijkt met extra vierge olijfolie, de eerste koude persing die voortkomt uit de biologische landbouw.

    Meer over dit product
  • GROOKTE TONIJN OP ECHT BEUKENHOUT

    GROOKTE TONIJN OP ECHT BEUKENHOUT

    De skipjack-tonijn MSC wordt op een traditionele en trage manier gerookt, met echt beukenhout en zonder dat er tijdens het rookproces nieuw hout wordt toegevoegd. Er wordt beukenhout gebruikt omdat zijn lichte essence de tonijn een zachte en delicaat houtachtige gerookte smaak geeft.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen