Extra info over het recept
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 2
- Download recept
Ingrediënten
- 210g IMPERIAL King Krab
- 6 Mechelse asperges
- 1 bos waterkers
- 1 bot bieslook
- 6 hardgekookte kwarteleieren
- fleur de sel
- peper van de molen
- 1 dl marinade voor de krab:
- 2 t. l. olijfolie
- peper van de molen
- 1 klein fijngehakt teentje knoflook
- ½ t. l. rode kerrie pasta
Bereiding
- Schil de asperges, laat 4 min. “al dente” koken en vervolgens 4 minuten rusten in het water buiten het vuur.
- Giet af en verfris met ijskoud water
- Maak de waterkers schoon, hak de bieslook en dompel enkele minuten onder in kokend water.
- Goed uitlekken, mixen en opzij zetten.
- Lek de King krab uit, meng ze met de marinade en bak heel kort aan.
- Schik alles op de bordjes: de asperges in een waaier, daartussen de King krab en de gehalveerde kwarteleitjes.
- Lepel wat waterkersmousse ernaast en versier met enkele blaadjes waterkers en bieslook.
- Opdienen met wat fleur de sel.
“Voeg enkele verse gestoomde doperwtjes toe. Voeg wat gestoomde zeekraal toe.”