Extra info over het recept
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Download recept
Ingrediënten
- 2 blikjes IMPERIAL Zalm Extra Fancy Pink 418 g
- 6 eetlepels ketchup
- 4 eetlepels rode porto
- het sap van 1 citroen
- 200 g mayonaise (citroen)
- 300 g room
- 2 kippenbouillonblokjes
- 6 gelatineblaadjes
- 200 g water
- 1 klein zakje paprikachips
Bereiding
- Water + 2 blokjes kippenbouillon opwarmen.
- Wat laten afkoelen.
- De gelatine zacht maken in koud water.
- Alle ingrediënten in een grote kom brengen.
- Het vel en de graten verwijderen van de 2 blikken IMPERIAL Zalm Extra Fancy Pink 418 g en de zalm in stukjes breken.
- 6 eetlepels ketchup + 4 eetlepels rode porto + het sap van 1 citroen + 200 g mayonaise (citroen) + 300 g room toevoegen
- De gelatine uitwringen (goed knijpen tussen de vingers) en toevoegen aan het lauwe water, goed mengen.
- Dit geheel aan de grote kom toevoegen en alles mixen met een mixer
- De bereiding in een schotel doen en laten rusten in de koelkast.
- Quenelles maken met behulp van 2 eetlepels.
- Elke quenelle op een paprikachipje leggen.
“De mousse best een dag op voorhand bereiden. Serveren in een glaasje met grijze garnaaltjes, kerstomaat en waterkers. ”