Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 50 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Download recept
Ingrediënten
- 400 g IMPERIAL Kabeljauwlever
- 400 g aardappelen
- 3 eieren
- 1 ajuin
- 1 bosje peterselie
- 1 snufje zoutpeper
- olie om te frituren
Bereiding
- Kook de geschilde aardappelen in kokend water.
- Maak het deeg : pureer de aardappelen en voeg de gehakte peterselie, gehakte ui, losgeklopte eieren, peper, zout en Imperial kabeljauwlever toe. Bewerk het mengsel tot een homogeen massa. Als de massa te compact is, voeg dan een beetje kokende melk toe.
- Verhit een scheut olie in een pan en draai quenelles ven het mengsel en bak ze tot ze goudbruin zijn. Plaats ze op absorberend papier.
- Geniet ervan als aperitief of als voorgerecht met een slaatje of zelfs tijdens een picknick. Deze Pasteis kunnen ook de volgende dag koud gegeten worden.
“Als begeleiding bij uw voorgerecht past de frisse en heerlijke Porto Tonico perfect bij de pasteis de bacalhau. Eet smakelijk!”