Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 2 blikken IMPERIAL Wilde Zalm of Red Sockeye 213g
- 250g verse spinazie of bevroren bladen
- 1 rol bladerdeeg
- 1 zoete ui
- 1 eidooier verdund met een beetje water
- Olijfolie
- Zout
- Versgemalen peper
PAPRIKASAUS:
- 1 ui
- 1teentje look
- 125 ml water
- 1 blokje kippenbouillon
- Klontje boter
- 1 k.l. bloem
- 1 k.l. paprikapoeder
- 250 ml kookroom
Bereiding
- Ontdooi de spinazie indien nodig.
- Breng op smaak met zout en bak enkele minuten in een pan met olijfolie en gehakte ui.
- Giet het overtollige vocht weg.
- Giet 2 blikjes Imperial Wilde zalm of Red Sockeye 213g af. Verkruimel de zalm grof.
- Rol het bladerdeeg uit in de vorm van een grote rechthoek.
- Plaats eerst de spinazie in het midden en de stukjes zalm er bovenop.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Sluit het deeg en dicht de randen goed af (maak een beetje nat met water indien nodig)
- Glazuur het deeg met eigeel verdund met een beetje water.
- Bak 30minuten op 180°C.
- Kook het water met het blokje kippenbouillon.
- Schil de ui en de look en hak ze fijn. Smelt de boter in een pan en bak de ui en de knoflook.
- Bestrooi met bloem en paprika en meng het goed.
- Overgiet met bouillon en kookroom. Laat een paar minuten sudderen.
- Snij de pastei in plakjes en serveer met een beetje saus. Deze kan gegeten worden met een slaatje.