Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 2 bokalen van 100 g opgerolde ansjovisreepjes IMPERIAL met kappertjes 6 mooie tomaten
- fijngesneden look
- zwarte olijven
- kappertjes
- pasta: linguine, spaghetti of tagliatelle
Bereiding
- Stoof de gehakte look samen in de olijfolie uit de bokaaltjes opgerolde ansjovis met kappertjes. Voeg de 6 gepelde en in stukken gesneden tomaten toe.
- Laat ongeveer 5 minuten stoven en voeg de opgerolde ansjovis met kappertjes, de in stukken gesneden zwarte olijven en een handvol kappertjes toe.
- Kruid met peper van de molen. Voeg geen zout toe want de ansjovis is al voldoende zout.
- Laat de saus op een zacht vuur inkoken tot een romige pasta.
- Meng de alla puttanesca-saus met de al dente gekookte pasta en geniet onmiddellijk!
“Goed om te weten: in Italië wordt dit pastarecept gegeten zonder parmezaan.”