Extra info over het recept
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 2 blikjes IMPERIAL sardienen in olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 3 tomaten
- 2 e. l. gezouten kappers
- 100g ontpitte olijven, zout, peper
- 500g spaghetti
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de instructies van de fabrikant en liefst “al dente”.
- Snij de olijven in stukjes en hak de knoflook.
- Pel de tomaten en snij ze in stukjes.
- Spoel de kappers en lek uit.
- Lek de sardienen uit en bewaar de olie.
- Doe 2 e. l. olie in een pan en bak de knoflook en de tomaat.
- Voeg de kappers en de olijven toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
- Snij de sardienen in grote stukken en voeg deze op het laatste moment toe aan de bereiding.
- Voeg peper en zout toe.
- Schik de spaghetti in diepe borden en lepel hierop de saus.
- Werk af met enkele blaadjes platte peterselie of basilicum.
“Dien op met geraspte Parmezaanse kaas. Giet een beetje olijfolie over de schotel. Gebruik 250g kerstomaatjes en snij ze in twee.”