onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Stukjes komkommer met tonijn - dillesaus

Een feestelijk aperitiefhapje

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 15 min.
  • Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
  • Download recept

Ingrediënten

  • 2 mooie compacte komkommers
  • 2 blikjes IMPERIAL tonijn in olijfolie
  • lichte room
  • 2 fijngehakte sjalotjes of lente-uitjes
  • een busseltje dille
  • zout, peper van de molen
  • olijfolie

Bereiding

  1. De komkommers wassen en laten uitlekken. De groente schillen met een dunschiller en daarbij een geschilde zone afwisselen met een niet-geschilde zone. De komkommers in stukken van ongeveer 8 – 9 cm snijden.
  2. Het midden leeghalen met een appelboor. De binnenkant kruiden met zout en peper.
  3. De twee blikken IMPERIAL tonijnventresca met olijfolie openen en de olijfolie apart houden.
  4. De ventrescafilets goed losmaken en de stukken komkommer beleggen met de mooie filets tonijnventresca. Wat saus verdelen over de stukken komkommer en garneren met enkele blaadjes dille. Voor de saus:
  5. de blaadjes dille losmaken van de takjes en fijnhakken. De vloeibare room in een kom gieten en er de olijfolie van de tonijnventresca aan toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. De dille en fijngehakte sjalotjes toevoegen en het geheel mengen.

Ontdek de tonijn van IMPERIAL

De meest geappreciërde vis heeft ook heel wat kwaliteiten

  • Tonijn Yellowfin In Eigen Nat

    Tonijn Yellowfin In Eigen Nat

    De mooiste stukjes zijn lekker zacht en lekker rozig. De perfecte basis voor simpele of gewaagde bereidingen.

    Meer over dit product
  • Tonijn Yellowfin In Olijfolie

    Tonijn Yellowfin In Olijfolie

    Zin in iets lekker eenvoudigs? Geniet van onze selectief uitgekozen stukken tonijn in olijfolie. Die zijn groot, stevig en compact.

    Meer over dit product
  • Witte Tonijn In Olijfolie

    Witte Tonijn In Olijfolie

    Van een zeer verfijnde kwaliteit! Overheerlijk wit vlees, voorzichtig geweekt in olijfolie.

    Meer over dit product
  • Tonijn met Ui in Zoetzure Saus

    Tonijn met Ui in Zoetzure Saus

    Heel gezond, maar ook heel lekker dankzij zijn originele recept. Een klein hongertje? Dan hebben wij de perfecte, kant-en-klare hap voor je!

    Meer over dit product
  • Tonijn Dieet Yellowfin In Eigen Nat

    Tonijn Dieet Yellowfin In Eigen Nat

    Deze tonijn bevat 65% minder natrium dan de andere tonijnconserven. Ideaal voor zij die hun zoutinname wat in de gaten moeten houden.

    Meer over dit product
  • Ventresca Tonijnfilets Yellowfin

    Ventresca Tonijnfilets Yellowfin

    Deze dunne plakjes tonijn zijn (raar maar waar) het neusje van de zalm, het beste van het beste van Yellowfin.

    Meer over dit product
  • Tonijn gevangen met de lijn in extra vierge BIO-olijfolie

    Tonijn gevangen met de lijn in extra vierge BIO-olijfolie

    Skipjack tonijn (oorspronkelijke naam: katsuwonus pelamis) is een tonijnsoort die zich gemakkelijk voortplant. Het is een niet-bedreigde soort. Verrijkt met extra vierge olijfolie, de eerste koude persing die voortkomt uit de biologische landbouw.

    Meer over dit product
  • GROOKTE TONIJN OP ECHT BEUKENHOUT

    GROOKTE TONIJN OP ECHT BEUKENHOUT

    De skipjack-tonijn MSC wordt op een traditionele en trage manier gerookt, met echt beukenhout en zonder dat er tijdens het rookproces nieuw hout wordt toegevoegd. Er wordt beukenhout gebruikt omdat zijn lichte essence de tonijn een zachte en delicaat houtachtige gerookte smaak geeft.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen