Extra info over het recept
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 1 blik IMPERIAL Fancy King Krab
- bladerdeeg
- 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
- 30g venkel
- 1 sjalotje
- 1 teentje knooflook
- 2 tomaten
- olijfolie
- basilicum
- salie
- bonenkruid
- tijm
- enkele kappers
Bereiding
- Snij het deeg in ronde vormen, prik ze en bestrijk met eigeel
- Laat 15 min. In een oven van 200° bakken
- Schil de paprika’s, haal de zaadjes en witte randen eruit en snij ze in brunoise (kleine dobbelsteentjes) alsook de venkel en de sjalot
- Laat alles zachtjes bakken in de olijfolie met het knoflookteentje en een snuifje tijm
- De groenten moeten krokant blijven
- Klop de tomaten op met de olijfolie tot een coulis
- Schik de taartjes in het midden van het bord, voeg de paprika’s eraan toe, vervolgens de krab
- Lepel wat tomatencoulis rondom het bord, versier met enkele groene kruidenblaadjes en kappertjes
“Versier met enkele slierten gedroogde tomaten en preischeuten. Vervang de King Krab door Imperial – Queen Krab Imperial.”