Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 5
- Download recept
Ingrediënten
VOOR DE TARTAAR
- 500 g koningskrab
- gegaard
- 1 sjalot
- 1 limoen
- 2 el zure room
- zout
- peper, van de molen
VOOR AVOCADO
- 2 grote avocado's 1/2 limoen
- zeste en sap zout cayennepeper
- 2 el avocado-olie
BOVENDIEN
- 1 el schmand, (zure room met hoog vetgehalte)
- 1 tl wasabipasta
- 2 el opgeklopte room
- 2 el pistaches
Voor de tartaar

Bereiding
-
Trek het krabvlees in stukken en leg het in een kom.
-
Pel de sjalot en snijd hem in zo fijn mogelijke blokjes.
-
Voeg de sjalot samen met het sap van de limoen, de zure room, zout en peper bij het krabvlees en vermeng.
-
Laat het mengsel ca. 30 minuten marineren in de koelkast.
-
Halveer de avocado's, verwijder de steen, schraap het vruchtvlees uit de schil en snijd het in kleine blokjes.
-
Vermeng met limoensap en -zeste, een beetje zout, cayennepeper en de avocado-olie.
-
Vermeng de schmand met de wasabipasta en schep de room erdoorheen.
-
Schik de blokjes avocado in het midden van een bord in een serveerring (ca. 10 cm). Leg het krabvlees erop en druk lichtjes aan.
-
Verwijder de ring.
-
Verdeel de wasabidipsaus ernaast, bestrooi met pistaches en serveer.