Extra info over het recept
- Bereiding : 25 min.
- Bereidingstijd : 60 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 6
- Download recept
Ingrediënten
-
400g IMPERIAL Roze Zalm zonder vel en zonder graten
- 500g jonge spinazieblaadjes
- 10 tot 12 Sint-Jacobsnoten zonder koraal
- 250g zure room
- 4 eieren
- 30g boter + 20g voor de bakvorm
- 1 snuifje nootmuskaat
- 50cl groentebouillon
- Zout en peper
Bereiding
- Open het blik en laat de zalm uitlekken. Verkruimel de zalm in een slakom. Breng op smaak met peper en zout. Spoel de Sint-Jacobnoten af, dep ze droog en snij ze in de lengte doormidden. Voeg ze toe aan de slakom.
- Klop de zure room en de eieren los. Breng op smaak met peper en zout. Giet de helft van het mengsel bij de zalm en de Sint-Jacobsnoten.
- Spoel de spinazie af en verwijder de steel. Laat ze 5 minuten in een pan met boter bakken. Giet ze in een blender. Breng op smaak met peper en zout, voeg de rest van het room/eimengsel toe en mix in kleine schokjes.
- Verwarm de oven voor op 150°C (TH5). Beboter de cakevorm, doe er een laag zalm- en Sint-Jacobsnotenbereiding op en bedek met de helft van de spinaziebereiding. Maak een nieuwe laag zalm en Sint-Jacobnoten. Bestrijk met spinazie en eindig met een laagje zalm. Plaats de terrine au bain-marie en bak in de oven gedurende 45 minuten.
- Haal de terrine uit de oven en au bain-marie. Laat afkoelen en zet vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast voordat u het uit de vorm haalt. Versier met jonge scheuten en serveer. Smakelijk !
“Om deze heerlijke terrine subtiel op smaak te brengen, kun je wat citroenschil toevoegen aan de bereiding van zalm en Sint-Jacobsnoten. Laat het op een koele plaats staan voordat u het uit de vorm haalt.”