onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Terrine van Zalm, sint-jacobsnoot en spinazie

Een heerlijk voorgerecht

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 25 min.
  • Bereidingstijd : 60 min.
  • Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
  • Aantal personen : 6
  • Download recept

Ingrediënten

  • 400g IMPERIAL Roze Zalm zonder vel en zonder graten

  • 500g jonge spinazieblaadjes
  • 10 tot 12 Sint-Jacobsnoten zonder koraal
  • 250g zure room
  • 4 eieren
  • 30g boter + 20g voor de bakvorm
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 50cl groentebouillon
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Open het blik en laat de zalm uitlekken. Verkruimel de zalm in een slakom. Breng op smaak met peper en zout. Spoel de Sint-Jacobnoten af, dep ze droog en snij ze in de lengte doormidden. Voeg ze toe aan de slakom.
  2. Klop de zure room en de eieren los. Breng op smaak met peper en zout. Giet de helft van het mengsel bij de zalm en de Sint-Jacobsnoten.
  3. Spoel de spinazie af en verwijder de steel. Laat ze 5 minuten in een pan met boter bakken. Giet ze in een blender. Breng op smaak met peper en zout, voeg de rest van het room/eimengsel toe en mix in kleine schokjes.
  4. Verwarm de oven voor op 150°C (TH5). Beboter de cakevorm, doe er een laag zalm- en Sint-Jacobsnotenbereiding op en bedek met de helft van de spinaziebereiding. Maak een nieuwe laag zalm en Sint-Jacobnoten. Bestrijk met spinazie en eindig met een laagje zalm. Plaats de terrine au bain-marie en bak in de oven gedurende 45 minuten.
  5. Haal de terrine uit de oven en au bain-marie. Laat afkoelen en zet vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast voordat u het uit de vorm haalt. Versier met jonge scheuten en serveer. Smakelijk !

“Om deze heerlijke terrine subtiel op smaak te brengen, kun je wat citroenschil toevoegen aan de bereiding van zalm en Sint-Jacobsnoten. Laat het op een koele plaats staan voordat u het uit de vorm haalt.”

Ontdek de zalm van IMPERIAL

De wilde vis vol energie

  • Zalm Extra Fancy Pink

    Zalm Extra Fancy Pink

    Ongelofelijk wat je met het prachtige roze vlees van deze zalm kunt bereiden: de ietwat gecompliceerdere maaltijd of net een heel simpel gerecht. Maar altijd even fancy!

    Meer over dit product
  • Zalm Extra Fancy Pink zonder vel en graat

    Zalm Extra Fancy Pink zonder vel en graat

    Geen vel en graten, wel heerlijk en zacht vlees. Kortom, de ideale bondgenoot voor al je heerlijke bereidingen.

    Meer over dit product
  • Zalm Extra Red Sockeye

    Zalm Extra Red Sockeye

    Rode zalm is iets vettiger, iets steviger, en tegelijkertijd iets intenser dan zijn roze variant.

    Meer over dit product
  • Zalm Extra Fancy Pink Dieet

    Zalm Extra Fancy Pink Dieet

    Al dat lekkers uit de zee is om van te smullen. Jammer van de hoeveelheid zout soms. Daarom hebben wij gedacht aan iedereen die een zoutarm dieet volgt.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen