Extra info over het recept
- Bereiding : 10 min.
- Bereidingstijd : 5 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 2
- Download recept
Ingrediënten
- 3 rode paprika’s
- 3 gele paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 doosje ansjovisfilets met olijfolie IMPERIAL (de olijfolie van de ansjovis bijhouden om de schotel op smaak te brengen)
- Enkele takjes rozemarijn voor de versiering
- Peper
Bereiding
- Rooster de paprika’s naargelang hun grootte in een oven op 200°C tot het vel overal zwart is en in blazen trekt.
- Haal ze uit de oven en doe ze in een pot die u hermetisch afsluit zodat de damp het vel losmaakt en de paprika’s gemakkelijk te pellen zijn.
- Pel de paprika’s, haal de zaadjes eruit en snijd ze in reepjes van 4 – 5 cm breed.
- Schik ze in een schotel en maak dat de kleuren elkaar afwisselen.
- Pel de knoflook en hak hem fijn. Verdeel hem over de paprika’s.
- Open de blikjes ansjovis en houd de olie bij. Maak de ansjovissen los, verdeel ze over de paprika’s en overgiet de schotel met de olijfolie.
“Versier met enkele takjes rozemarijn.”